חג הפסח הראשון שלכם לאחר הניתוח הגיע,
ואיתו החששות והתהיות כיצד נכון להתנהל תזונתית עם היציקות שמביא איתו החג – מצות, עוגיות קוקוס או בוטנים, צלחת הברכות והיין…
לא משנה איזה ניתוח עשיתם – מיני מעקף, מעקף מלא, סאדי, שרוול או טבעת אתם תראו המון המלצות שונות, של רופאים, של מנותחים, של קבוצות…
אני מביאה לכם את ההמלצות שלי מניסיון אישי ומקצועי עם אלפי מנותחים כבר 3 שנים וגם מניסיון פרטי שלי עם מיני מעקף כבר 7 שנים.
#מצות בשנה ראשונה –
שנה ראשונה מומלץ לא לצרוך מצות או מוצרים מקמח מצה. (עוגיות, לחמניות קניידלך)
יש לקמח מצה נטיה להתמצק לגוש יציקה כמו טיט שקשה למערכת לפרק ועלולה להיווצר מועקה ואף חשש חסימת מעיים.
אפשר לאכול ביס עם ממרח שומני עדיף (כבד קצוץ, מיונז, טחינה) רק לצורך המצווה בערב החג. שנה שניה והלאה אפשר לצרוך במתינות ובתשומת לב לתגובת הגוף.
מרור ושאר ירקות עליים – אפשר חתיכה קטנה וללעוס היטב.
יין מומלץ מעט ולאט רק לצורך המצווה, ההשפעה לאחר הניתוח חזקה ועוצמתית ועדיף לא לבחון אותה דווקה בערב החג.
#מה נוכל לאכול בשולחן החג?
- מרק תמיד טוב, אם אנחנו בשלב הטחונים אז אפשר לרסק מעט במזלג גזר, קישוא ולאכול.
- כבד קצוץ אפשר לאכול, עדיף רך ועסיסי.
- ביצה מרוסקת היטב עם מעט מיונז או רוטב כלשהו שלא תהיה מוצקה וכבדה בקיבה.
- כנף של עוף לא יבשה, מהבשר הרך של הכנף ללעוס היטב, או פרגית עסיסית.
- קציצת בשר ברוטב, שתהיה לחה מאוד וללעוס היטב.
- קציצת דג טחון – גפילטעפיש או קציצה ברוטב לא חריף לא יבש אפשר מעט וללעוס היטב.
- (ניסיון אישי – סלמון אפוי יבש מדי לשנה הראשונה אז אם אוכלים נסו מעט ולאט, סלמון חי מעושן הוא שומני יותר אז אפשר לנסות).
- בעיקרון כל דבר שאוכלים רצוי לנסות מעט וללעוס לאט אם אפשר עוד לפני ארוחת החג בבית בסביבה מוגנת שתוכלו לנוח אם קשה…
- תמיד להקשיב לגוף מה הוא אומר אם אפשר להמשיך או כדאי לעצור.
- לא מומלץ לאכול מאכלים שלא אכלנו והתנסינו קודם דווקא בשולחן הסדר, כדי למנוע אי נעימות של דאמפינג או תחושת כובד.
- אפשר תמיד להביא לנו מנה של מאכל שאנחנו יודעים שטוב לנו מהבית, אני בטוחה שהמארחים לא יתנגדו.
-
זיכרו, האחריות היא שלנו לתהליך, צריך להיות קשובים לגוף ולא לאכול דברים שלא מתאימים לשלב שלנו בתהליך. הימנעו מאי נעימות דווקא בשולחן החג.