מרק נהדר לתקופת ההחלמה בשבוע הראשון לניתוח, מלא ערכים תזונתיים שתורמים להחלמה יעילה.
- זמן הכנה: 15 דקות | זמן בישול: שעתיים
- רמת קושי: קל
- מתאים לשבוע ראשון
חומרים לסיר גדול – 6 מנות
4-5 כנפיים עוף נקיות
גב/גרונות עוף מה שיש
1 צרור פטרוזיליה
1 צרור כוסברה
1 צרור סלרי עלים + שורש אם יש
6 תרמילי הל שלמים
כורכום
חוויג' למרק
1 בצל גדול חתוך לרבעים
כורכום לפי הטעם / חוויג' למרק
מלח
אב' מרק עוף למי שרוצה
אופן ההכנה
להכניס את חלקי העוף השונים לסיר (כן להשאיר את העור זה חשוב לגוף), לתת רתיחה, לכפות (להוציא בכף) את הקצף שעולה מהרתיחה.
להנמיך את האש ולהוסיף את התבלינים, סוגי הירק השונים והבצל.
להשאיר על אש בינונית קטנה למשך שעתיים.
אם יש צורך להוסיף מעט מים.
כאשר כל הרכיבים סיימו להתבשל ולהעביר את הערכים והטעמים למי המרק, מכבים את האש ומסננים.
את העוף ניתן לשמור במקפיא ולהשתמש לקציצות בשבוע 3 לניתוח.
את המרק המסונן שותים בשבוע הראשון לניתוח.