במסגרת הראיון שקיימה ענת שניאורסון מנכ"ל בריאמקס עם פרופסור דוד גויטיין, מנהל מחלקת כירורגיה בריאטרית ומטבולית בבית החולים תל השומר עלה נושא חשוב מאוד שלא מדובר עליו מספיק בקהילת מנותחי הקיבה, והוא הריפלוקס. באופן כללי, הריפלוקס עשוי להיות נפוץ יותר בקרב מנותחי שרוול, בניתוח מסוג זה נותרת קיבה שמייצרת חומצה. חומצה זו עלולה לעלות מהקיבה לעבר הוושט בשל מגוון סיבות ביניהן אכילה לא נכונה או גירויים אחרים. לעומתו, בניתוח מיני מעקף אין תופעה כזאת, משום שהקיבה קטנה יותר ויש תיקון של ההשקה בין הקיבה למעי ולושט, לרוב אין לחומצה/מזון דרך לעלות במעלה הושט ולגרום לריפלוקס. כמות החומציות הנוצרת ב"פאוץ’" האופייני לניתוח קטנה ועוברת בקלות יחסית למעי הדק שיש לו חיבור השקה יחסית רחב וללא חסמים.
היתרון של ניתוח מעקף מלא בשתי השקות אמור לפתור באופן מלא את בעיית הרפלוקס החומצי וגם לתת מענה לתיקון הניתוח עבור מנותחי שרוול שעלו במשקל. פרופ' גוייטין מסביר כאן על תופעה חדשה ולא שכיחה יחסית שלא הכרנו שעלולה להתקיים גם בקרב מנותחי מיני מעקף, היא תופעת הרפלוקס המרתי, שגורם לתחושות לא נעימות של טעם מר בפה, עד לכדי הקאה ללא תוכן של אוכל. להבנה עמוקה יותר של התופעה ולמידע חיוני נוסף, צפו בסרטון במלואו. הניתוח הבריאטרי דורש מאיתנו, המטופלים, משמעת עצמית גבוהה, ובמידה רבה הוא מכתיב את כל שיגרת חיינו לאחר הניתוח. אנחנו בבריאמקס (טבליה אחת ביום למנותחים בריאטריים) כחלק מקהילת המנותחים יודעים עד כמה זה לא פשוט. לכן אנו מביאים לכם את כל המידע ה"פנימי" שהרופאים משתפים איתנו ברוחב לבם, וגם מזמינים אתכם לחלוק איתנו כל אתגר או בעיה שיש לכם. אתם מוזמנים לכתוב לנו במסנג’ר, בדף הפייסבוק שלנו או לפרסם שאלה בקבוצה הסגורה שלנו. #בריאמקס_זום_מידע