האתגר שלנו המנותחים – לצרוך את מכסת החלבון הדרושה – משימה בלתי אפשרית?
מיותר לציין שחשוב מאוד לצרוך את כמות החלבון הנחוצה לאחר ניתוח בריאטרי (כ 1 גרם חלבון לכל 1 קילו משקל גוף),
וכולנו מבינים את ההיגיון מאחורי זה: חלבון הוא מקור האנרגיה של הגוף, זה תורם לבניית השריר, משביע ומאפשר לנו לשלוט בתיאבון שלנו.
אבל… קשה לאכול את החלבונים הנחוצים כי לעיתים קרובות זה פשוט כבד לעיכול או לא טעים לנו – לאכול חזה עוף או טונה יום אחר יום יכול להימאס עלינו מהר מאוד, מה שגורם למוטיבציה שלנו להתמיד בתהליך לצנוח ומהר.
על פניו, החוקים פשוטים:
✅ לשים דגש על החלבון בכל ארוחה
✅ לדאוג לאכול קודם כל את החלבון ורק אחריו ירק ופחמימה
✅ להיות מודעים למזונות העשירים בחלבון, ואלו שלא
ויש סיבה מובהקת לכך שזה עד כדי כך קשה – והיא שלא החלבונים שווים ????
קיימים מקורות חלבון דחוסים, כגון הבשריים (חזה עוף, בשר בקר) והם קשים יותר לעיכול מאשר המאכלים הדחוסים פחות, כגון גבינות יוגורט יווני או קוטג', ביצים ועוד…
מה שאומר, שאחת הדרכים להצלחה היא כמו תמיד: לגוון!
להתנהל במודעות למגוון ולתכולת החלבון של כל מזון שאנו אוכלים יכול לעזור לנו להגיע לתוצאה המושלמת – והיא מכסת חלבון יומית מלאה!
יש לכם טריקים משלכם לאכול מספיק חלבון?
יש לכם המלצות על סוגי חלבון שמצאתם שקל לכם לצרוך?
ספרו לנו בתגובות.
אמצעי מניעה והריון לאחר ניתוח בריאטרי – עם דר' יבגניה גרינשטט