פרופ' דוד גויטיין מתראיין (בית חולים שיבא – תל השומר) אצל ענת שניאורסון מבריאמקס בנושא: חשיבות ההקפדה על הדיאטה הרב -שלבית לאחר ניתוח קיצור קיבה
תזונה הרב -שלבית אחד הרכיבים החשובים בתהליך הההתאוששות לאחר ניתוחי קיבה היא התזונה הרב-שלבית. פרופסור דוד גויטיין מתאר את מרכיביה בסרטון חשוב זה. התזונה מותאמת לתהליך הריפוי של מערכת העיכול לאחר הניתוח. היא מובנית לקצב שבו הגוף מרפא את עצמו. קצב ההתקדמות באוכל מהנוזלי צלול לדייסתי הוא אינדיבידואלי, אך חשוב מאוד שלא לחרוג ממנו או להגדיר קצב מהיר מדי, כדי להגיע לריפוי אופטימלי ואיכות חיים טובה בהמשך התהליך. התזונה הרב-שלבית מהווה את הצעדים הראשונים בדרך לשגרת החיים הבריאה החדשה שלנו, ולכן כל כך חשוב להיות קשובים להוראות של הצוות המטפל, לנצל את ההזדמנות לעשות את התהליך נכון ולהיוולד מחדש גם בנושא התזונה – לא לדלג על שלבים אלא ממש להתייחס לקיבה שלנו כאל קיבה של תינוק שרק נולד, שאינו מסוגל לאכול מייד מוצקים, אלא צריך להגיע אליהם בהדרגה. הניתוח הבריאטרי דורש מאיתנו, המטופלים, משמעת עצמית גבוהה, ובמידה רבה הוא מכתיב את כל שיגרת חיינו לאחר הניתוח. אנחנו בבריאמקס כחלק מקהילת המנותחים יודעים עד כמה זה לא פשוט. לכן אנו מביאים לכם את כל המידע ה"פנימי" שהרופאים משתפים איתנו ברוחב לבם, וגם מזמינים אתכם לחלוק איתנו כל אתגר או בעיה שיש לכם. אתם מוזמנים לכתוב לנו במסנג’ר, בדף הפייסבוק שלנו או לפרסם שאלה בקבוצה הסגורה שלנו.
אתם מוזמנים לקרוא כתבה מפורטת על נושא