עוגה נהדרת ועסיסית שמכילה חלבון וסידן
- זמן הכנה: 25 דקות | זמן אפיה: שעה וחצי
- רמת קושי: בינוני
- מתאים לשבוע שני
חומרים לתבנית 26
750 גרם גבינה לבנה 5% שומן
1 גביע שמנת חמוצה
1 כוס סוכר או פחות
2 סוכר וניל
6 ביצים מופרדות
4 כפות קורנפלור
3 כפות פודינג או אבקת חלבון בטעם וניל
מעט גרידת לימון למי שאוהב.
אופן ההכנה
לחמם תנור ל 200 מעלות עם תבנית מים בתחתית.
מקציפים חלבונים עם 3/4 כוס סוכר לקצף יציב.
בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים עם 1/4 כוס סוכר, וסוכר הוניל עד לקצף בהיר.
להוסיף את שאר החומרים – גבינות ואבקות ולערבב היטב.
להוסיף את הקצף לתוך עיסת הגבינות בעדינות בתנועות קיפול.
משמנים היטב תבנית אפיה ומצפים אותה בנייר אפיה עם שוליים מוגבהים – העוגה תופחת מעט.
אופים 30 דקות בחום 200 מעלות, מורידים את החום ל 160 מעלות לעוד 30 דקות. עם תום האפיה מכבים את התנור – לא פותחים – ומשאירים את העוגה לשעה בתנור הכבוי.
לאחר מכן אפשר להעביר למקרר להתייצבות ולקירור.