לביבות קלילות מירק קל לעיכול אפשר להכין בטיגון או באפייה במנג'טים או בתבנית קטנה
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מתאים לשבוע שלישי
חומרים
3 קישואים בינוניים
מלח
פלפל בעדינות
מעט עשבי תיבול קצוצים דק, פטרוזיליה, שמיר, עירית
3 כפות שיבולת שועל טחונה או קמח רגיל
2 ביצים
אפשרויות שדרוג:
תוספת גבינה צהובה מגורדת מעל אם אופים בתנור. או בתוך התערובת אם מטגנים.
תוספת גבינת ריקוטה – מוסיפים 2 כפות גבינה לתערובת ואז מוסיפים גם ביצה אחת נוספת.
אופן ההכנה
מגרדים את הקישואים בפומפיה דקה
מניחים בקערה ושופכים מים רותחים ומעט מלח. משרים 5 דקות.
מסננים וסוחטים היטב
מערבבים עם קמח שיבולת השועל ואז עם שאר הרכיבים.
מכינים מנג'טים קטנים של עוגה משמנים מעט.
או מכינים תבנית קטנה משומנת לאפיה.
או מכינים מחבת עם שמן לטיגון
אם בחרתם לאפות – מניחים כף תערובת בכל מנג'ט. אופים בחום של 170 מעלות במשך 7-10 דקות. ניתן לפזר מעט גבינה צהובה מעל ולהשחים.
אם בחרתם בטיגון אז מטגנים כל כף תערובת עד שמשחים מעט.