חומרים
300 גרם גבינה לבנה 5%
250 גרם קוטג'
300 גרם יוגורט 3%
50 גרם גבינה צהובה מגורדת – עמק, גלבוע, פרמזן
50 גרם גבינה בולגרית/פטה בקוביות קטנות
3 ביצים
מלח, פלפל בעדינות
4 כפות קמח או שיבולת שועל טחונה דק
אפשרויות שדרוג:
תוספת גבינה צהובה מגורדת מעל אם אופים בתנור.
תוספת ירקות –
או 50 גרם קישואים מגורדים עם מעט שמיר או פטרוזיליה קצוצים.
או 50 גרם תרד טחון עם מעט אבקת שום ואגוז מוסקט
או 50 גרם בטטה מגורדת עם מעט אגוז מוסקט ואבקת שום
אופן ההכנה
מחממים תנור ל 180 מעלות טורבו
מכינים תבניות אפיה אישיות שניתן לקחת לעבודה (קניתי בשופרסל)
יוצא כ 10 מנות אישיות
או תבנית אחת בינונית לאפיה.
מערבבים את המוצרים הרטובים ומוסיפים אליהם את היבשים.
בשלב זה אפשר להוסיף תוספת ירק ולערבב.
מניחים כף או שתיים של תערובת בכל תבנית לפי הגודל.
ניתן לפזר גבינה צהובה להשחמה.
או קוביות גבינה בולגרית.
אופים בחום של 180 מעלות במשך 7-10 דקות.
ניתן לקשט במעט שומשום או קצח.