- זמן הכנה: 20-30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מתאים לשבוע שלישי-רביעי
חומרים
רכיבים:
500 גרם בשר בקר טחון (צלעות, כתף עם מעט שומן)
1 בצל לבן קצוץ ממש דק
5 כפות פירורי לחם
תבלינים: חוויג' למרק, מלח, פלפל, פפריקה לפי הטעם.
לתבשיל:
אפונה ירוקה עדינה (קפואה) כחצי שקית.
2 תפ"א גדולים
1 רסק עגבניות
תבלינים:
מלח, פלפל, אבקת מרק עוף (1 כף)
אופן ההכנה
לקציצות – בסיר בינוני שמים 2 כפות שמן 4 כפות מים על אש בינונית.
את הבצל הקצוץ מערבבים עם המלח בקערה ולשים חזק עד שמגיר נוזלים – סוחטים ושומרים את הנוזל שישמש אותנו לרוטב.
בקערה – מוסיפים לבצל שהכנו את הבשר הטחון, פירורי הלחם והתבלינים (לא אין ביצה במתכון הזה בכוונה:-)
מערבבים יחד ממש מעט בלי למעוך, ויוצרים קציצות קטנות, מסדרים בסיר שהנחנו על האש, מנמיכים את האש לאש נמוכה בינונית וסוגרים לאידוי כ 15 דקות.
מדי פעם מנערים את הסיר כדי להפריד בין הקציצות.
לרוטב – בסיר גדול מרתיחים מים
קולפים את תפוחי האדמה וקוצצים לקוביות בינוניות.
מבשלים במים כ 10 דקות לריכוך ושופכים לסינון.
באותו סיר שמים 2 כפות שמן, 1 רסק עגבניות ומאדים מעט.
מוסיפים מים רותחים כוס בערך, את התבלינים ואת תפוחי האדמה, מערבבים היטב.
מוסיפים את קציצות הבשר המאודות עם הנוזל שנצבר בסיר.
מרתיחים יחד 3 דקות
מוסיפים חצי שקית אפונה עדינה ומבשלים עוד כ 5 דקות יחד.
את תפוחי האדמה ניתן למעוך לפירה עדין ולאכול יחד עם התבשיל.
באמת שאין צורך בהרבה תבלינים, אבקת מרק העוף יחד עם רסק העגבניות שנצלה קצת בהתחלה נותנים מספיק טעם בלי ליצור גירוי בקיבה.
*כמו בכל ארוחה – חשוב ללעוס היטב, לאכול בנחת בלי לחץ, ולא לבלוע חתיכות מזון גדולות על מנת למנוע מצב של חסימת מעיים.