- זמן הכנה: 35 דקות | זמן בישול: שעה
- רמת קושי: קל
- מתאים לחודש שלישי
חומרים לסיר בינוני – 6 מנות
סיר 1:
קופסה רסק עגבניות איכותי מרוכז
אבקת מרק עוף, אבקת מרק בצל מעט גם מתאים
פפריקה
מלח
פלפל
חצי חבילה מקרונים ארוכים שבורים לחצי או יותר
אפשר לשלב פסטה אחרת שאוהבים או פתיתים
סיר 2
מים רותחים
כפית אבקת סודה לשתיה
חצי חבילה עדשים ירוקות
4 כפות גריסי פנינה (למי שאוהב)
אופן ההכנה
בסיר 1, סיר גדול שיכיל את כל המרק:
מטגנים את רסק העגבניות במעט שמן מוסיפים תיבול ומים, מרתיחים הכל ומוסיפים את הפסטה לבישול עד לריכוך. כ 15-20 דקות. מכבים וממתינים לעדשים
בסיר 2, סיר קטן רק לבישול העדשים:
מים רותחים עם כפית אבקת סודה לשתיה, מוסיפים את העדשים והגריסים (אם רוצים לא חובה). מבשלים כ 25 דקות עד שמתרכך. לא לכסות את הסיר זה גולש!
המים כהים מהעדשים וזה בסדר. אפשר להסיר את הקצף שנוצר ברתיחה באמצעות כף.
כאשר העדשים מתרככים, שופכים את הכל! עם המים לתוך הסיר עם הפסטה.
נותנים לזה עוד כמה דקות בישול יחד, לתקן תיבול, מלח פלפל, אפשר להוסיף עוד מים כי הפסטה סופגת המון ונוצר נזיד יחסית סמיך.
זה מרק עשיר שמחמם את הבטן ומשביע מאוד, לאכול לאט ולהנות.