צביה רייכמן היקרה מנדבת לנו רעיונות לתזונה צמחונית בשלב הטחונים
בבקשה:
רעיונות לשלב הטחונים:
- פלפלים קלויים בתנור. לטחון עם קצת מלח ומיץ לימון.
- חצילים קלויים. להוסיף טחינה גולמית , מלח (אני אוהבת גם הרבה שום אבל עוד אסור?)
- אם את אוכלת בשר….אני לא…את יכולה להכין מרק עם קישואים, גזר, תפוח אדמה, בטטה, בצל, עוף ולטחון אם העוף והירקות עם מעט מהמים של המרק. אני עשיתי אותו דבר אבל עם עדשים אדומות.
- שייק פירות על בסיס חלב, תוסיפי לו גם כפית חמאת בוטנים טיבעית או שקדיה. אפשר גם תוספת של אבקת חלבון.
- גם גבינה שטוחנים עם פלפל קלוי זה שידרוג לא רע.
- פירה מבטטה / תפוח אדמה. תוסיפו חלב וקצת שמן זית. ולטחון בלנדר מוט. זה יוצא ממש קרמי.
אני טחנתי עם זה את הביצה - מלפפון קלוף, טחון, להוסיף ליוגורט. עם מלח. סטייל ציזיקי…אבל בלי שום ושמיר כי עוד אסור
- עגבניה קלופה וטחונה. עם טחינה מעל
- אני לא אוכלת מוצרי חלב, אז הכנתי לי גבינה מטופח, חלב סויה, מלח, מיץ לימון
- פירה בטטה כמובן, או מעורבב עם תפוח אדמה
- קרם סלק. סלק אפוי, מקולף, טחון עם חלב/ חלב סויה, שמן זית, מלח, הוספתי גם טיפה שום גבישי
- פולנטה על בסיס חלב, במקרה שלי חלב סויה, והעשרתי באבקת חלבון