- זמן הכנה: 5-7 דקות
- רמת קושי: קל
- מתאים לשבוע רביעי
- כמות כ 18 קציצות
חומרים
רכיבים לקציצות:
500 גרם דג סלמון או אחר שאוהבים
1/2 בצל סגול קצוץ דג
1/2צרור פטרוזיליה קצוץ דק
1/2 צרור כוסברה קצוץ דק
2 שיני שום כתושות או אבקת שום מה שאוהבים
1/2 סמ' שורש ג'ינג'ר כתוש או אבקת ג'ינג'ר
2 כפות שמן שומשום/זית
מעט גרידת לימון
רכיבים לסלסת אבוקדו:
1 אבוקדו בשל חתוך לקוביות או מעוך
1/2 צרור כוסברה קצוץ דק
1/2 גמבה אדומה קצוץ דק
מיץ לימון
מלח ופלפל לפי הטעם
מלח ופלפל לפי הטעם
או תרנגולת לבישול ביצים במיקרו – אפשר למצוא באלי אקספרס
אופן ההכנה
קציצות דג סלמון עסיסיות, אפשר להחליף את הדג בכל דג אחר שאוהבים. אפשר לאפות ואפשר לטגן.
טוחנים את הדג במעבד מזון בפולסים או קוצצים ביד
מערבבים בקערה גדולה את כל רכיבי הקציצות ומכניסים למקרר להתייצבות – כשעה
יוצרים קציצות עבות יחסית על מנת שיישארו עסיסיות – אם אופים בתנור.
מסדרים בתבנית על גבי נייר אפיה משומן בתרסיס שמן.
אופים 15 דקות בחום 230 מעלות.
ניתן גם ליצור קציצות קטנות יותר ולטגן במחבת.
את רכיבי סלסת האבוקדו מערבבים יחד בקערה נפרדת ומתקנים תיבול כמו שאוהבים.