- זמן הכנה: 25 דקות | זמן אפיה: שעה
- רמת קושי: בינוני
- מתאים לשבוע שני
חומרים לתבנית – 24 – 26
500 גרם גבינה לבנה 5% שומן
1/2 מיכל גבינת שמנת מי שאוהב אפשר גם 5%
1 גביע שמנת חמוצה
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס סוכר או פחות -אני שמה 3/4 כוס.
4 ביצים שלמות
4 כפות קורנפלור
3 כפות פודינג וניל או אבקת חלבון בטעם וניל
מעט גרידת לימון למי שאוהב.
אבקת סוכר לקישוט מי שאוהב
אופן ההכנה
לחמם תנור ל 200 מעלות עם תבנית מים בתחתית.
הכי פשוט בעולם, מערבבים את הביצים קצת עם מטרפה, לא מקציפים, מוסיפים את כל החומרים לאט לאט, דואגים שלא יהיו גושים מהחומרים היבשים, אם נוצרים גושים אפשר לסנן במסננת עדינה.
משמנים היטב תבנית אפיה ומצפים אותה בנייר אפיה עם שוליים מוגבהים – העוגה תופחת ממש מעט.
אופים 20 דקות בחום 200 מעלות בחלק התחתון של התנור לא על טורבו,
מורידים את החום ל 160 מעלות לעוד 30 דקות. פטנט שאני מצאתי, אם העוגה עוד ממש רוטטת במרכז אז בסיום האפיה להעלות את החום שוב ל 200 מעלות ל 10- 15 מעלות.
עם תום האפיה מכבים את התנור – אפשר להוציא ולהניח להתקרר.
לאחר מכן אפשר להעביר למקרר להתייצבות ולקירור.
לפזר אבקת סוכר ופירות מי שאוהב.