fbpx

ניתוח קיצור קיבה – רגישות ללקטוז ומוצרי חלב

הבלוג של ענת, פוסט נבחר לעמוד הבית, פוסטים

קצת על לקטוז ומוצרי חלב אחרי ניתוח קיצור קיבה.🥛

לאחרונה מתרבים המתנתחים שאני מלווה בתהליך כמאמנת אישית ורגשית המדווחים על רגישות למוצרי חלב בתזונה שלאחר הניתוח.

בשבוע של הנוזלים הצלולים – השבוע הראשון שלאחר הניתוח לקיצור קיבה, הצוות הרפואי בשחרור מבית החולים מנחים אתכם לתזונה של נוזלים צלולים ומטבע הדברים יש נטייה להיצמד לתפריט שהוא חלבי.

אני שומעת על אנשים שחיים על אקטימל או משקאות חלב שהם גם חלביים עם המון לקטוז (סוכר החלב) ועם המון חומרים מוספים, מייצבים, חומרי טעם וריח וסוכרים שונים ביניהם.
תזונה כזו מכבידה על הקיבה ומייצרת לאורך זמן סוג של רגישות.

עיכול החלב בעצמו אינו קל לקיבה החדשה ולמערכת העיכול המחודשת ותוסיפו לזה את החומרים שמוסיפים למוצרים התעשייתיים הממותקים, הכובד הזה אינו בריא לקיבה.
גם מוצרי הפרו עם תוספת החלבון אינם מתאימים לשבוע הראשון של הניתוח, הכובד של החלבון אינו קל לעיכול ועלול לגרום עייפות גדולה בתהליך העיכול.

מהו לקטוז:

(מובא מתוך ויקיפדיה) לקטוז (Lactose), המכונה גם סוכר החלב, הוא דו סוכר המורכב מהסוכרים גלוקוז וגלקטוז, הלקטוז מפורק במעי הדק על ידי האנזים לקטאז, כתוצאה מכך מפורק הלקטוז לשני חד סוכרים גלוקוז וגלקטוז, שיכולים להיספג בתאים. בכל עת שהגוף אינו מסוגל לייצר ולהפריש את הלקטאז (ראו: רגישות ללקטוז), ממשיך סוכר החלב לעבר המעי הגס, שם הוא מתפרק בעזרת חיידקים המצויים שם. בין תופעות הלוואי של פירוק זה נמצאים גזים, כאבי בטן ושלשולים.

אז מה כן אפשר לאכול בשבוע הראשון לניתוח קיצור קיבה?

מרק צלול עם הרבה עוף וירק כגון פטרוזיליה, סלרי, שמיר, וכורכום ותרמילי הל שלמים שמסייעים לבריאות הקיבה וגם מלח מאוד חשוב להוסיף, מי שאוהב אפשר קצת אבקת מרק עוף – מבשלים כמה שעות הכל יחד ומסננים – נשארים רק עם הנוזל הצלול של המרק ואותו מדללים בעוד קצת מים. זה מרק אנרגיה שיש בו הרבה ערכים תזונתיים ומזינים ואפשר לשתות כמה פעמים ביום.

(מה עושים עם העוף ועם הירקות? שומרים לשבוע של הטחונים – מתכון לקניידלך עוף לחג בקרוב…)

אפשר לשתות חליטות של תה צמחים או תה פירות ללא סוכר מוסף (לא החתיכות של הפירות המיובשים שמלאים בסוכר). אפשר לשתות פושר כדי להרגיע את הקיבה או לצנן במקרר ולשתות קר.
לא מומלץ לשתות משקאות ממותקים, הרי זה מה שהוביל אותנו לצריכת ממתקים ועלייה במשקל אז מומלץ להימנע ככל שאפשר ולהיצמד למים מינרלים או תה צמחים לא ממותק.

אפשר לאכול יוגורט טבעי 3% שומן, שיש בו חיידקים בריאים שעוזרים לפלורה של הקיבה לשגשג (שכבת התאים ששומרים על הקיבה) לפחות 3% שומן!!! ללא מתיקות מוספת. אפשר לדלל במעט מים אם רוצים לייצר משקה קל יותר.
אם רוצים גיוון אפשר להוסיף לו מעט מחית פירות – רסק תפוחים טבעי, יש את הפאוצ'ים של רסק פירות במגוון טעמים בכל הסופרים והפארמים ואפשר להשתמש בהם.

הצעה נוספת היא לייצר גלידה מיוגורט טבעי כזה עם מחית פירות פשוט לערבב לא עד הסוף ולהקפיא בקוביות קטנות.

אתם מוזמנים להיכנס למרכז המידע באתר בריאמקס barimax.co.il וללמוד עוד על הניתוח ועל ההתנהלות לאורח חיים בריא והצלחה לאורך זמן.

מתכונים לראש השנה למנותחים הטריים והותיקים יפורסמו כאן בהמשך, מומלץ לעקוב.

ענת שניאורסון וצוות בריאמקס מאחלים 🌺שתהיה לכולנו שנה טובה, שנה של הישגים והגשמה עצמית, שנה של בריאות ונחת🌺

משתפת כאן תמונה למוטיבציה…

נשמח מאוד שתשתפו אותנו במתכונים לשבוע הראשון של הניתוח שנותנים אנרגיה ואינם חלביים.

שתפו איתנו מתכונים לראש השנה למנותחים הטריים כדי שנוכל לחגוג כולנו התחלה חדשה ובריאה לחיים.🍎🍏

 

פוסטים נוספים מקטגוריה זו

מולטיויטמין BariMax בריאמקס

מתוגבר ב 23 סוגי ויטמינים ומינרלים בריכוז ייחודי, בטבלייה אחת בלבד ביום, בגודל קטן במיוחד וקל לבליעה, עם אפקט של ספיגה מוגברת ומהירה בגוף.

במולטיויטמין BariMax, בריאמקס נוסחה המרכזת את כל סוגי הוויטמינים והמינרלים המומלצים, במינונים גבוהים המתאימים במיוחד לאנשים שעברו ניתוחים בריאטריים ולאוכלוסיות הסובלות מחוסרים משמעותיים בוויטמינים ומינרלים.

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

משלוח חינם בוקסאיט Boxit ברכישה מעל 200 ₪ באתר

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This
דילוג לתוכן