שם כללי לתת קבוצה של חומצות שומן בלתי רוויות שאחראיות על מגוון תפקידים בגופנו. הן חשובות במיוחד לבריאות הכבד, הלב והמוח. בקבוצה הנקראת אומגה 3, נמצאות חומצות שומן רב בלתי רוויות. שלושת החומצות הן החומצה האלפא לינולנית, החומצה האיקוסאפנטאנואית והחומצה הדוקוסאהקסאנואית. גוף האדם אינו מסוגל לייצר את חומצות השומן האלו ולכן יש לקבלן מהמזון או מתוספים. אומגה 3 חיוני לתפקוד תקין של המוח, חיוני למניעת מחלות לב, מסייע בהפחתת עודף כולסטרול, השומן הרווי ורמת הטריגליצרידים בדם. ישנם מחקרים הטוענים כי אומגה 3 מסייע במניעת סרטן. אומגה 3 מהווה חלק מהשכבה השומנית של קרומי התאים, שומר על גמישותם ומפקח על חדירת חומרים למיניהם לתוכם.
מקובל ליטול תוספים של אומגה 3 יחד עם הארוחה.
מקורות תזונתיים: דגי מים עמוקים, טונה, סרדינים, דג סלמון, אצות, מרווה, אגוזי מלך, צ'ייה, וזרעי פשתה.
אנו מבקשים להדגיש כי המידע המובא כאן הינו בגדר מידע כללי בלבד שנאסף מפרסומים שונים (בהם מסמך הדיאטניות, ניירות עמדה של מנתחים בריאטריים, פרסומים מדעיים ופופולאריים מהעולם ומאמרים שהתפרסמו באתרי מידע שונים) אין לראות במידע המובא לכם כאן המלצה רפואית מכל סוג, מידע זה לא מהווה בשום דרך ואופן המלצה רפואית אישית מכל סוג, בכל מקרה אישי, מיוחד, ובכל מקרה של ספק מומלץ להתייעץ עם הרופא/ה המנתח/ת ו/או דיאטן/נית בריאטרי/ת ו/או רוקח/ת קליני/ת לפי הצורך.