פטריות ממולאות בשלל גבינות, ארוחה קטנה וקלילה עם חלבון מהגבינות ואפויה בתנור
- זמן הכנה: 5-7 דקות
- רמת קושי: קל
- מתאים לשבוע חמישי
- כמות כ 12 יחידות
חומרים
רכיבים:
12 יחידות פטריות פורטובלו או שמפיניון בינוניות, מה שאוהבים.
1/2 בצל סגול קצוץ דק
1/2צרור פטרוזיליה קצוץ דק
2 כפות פירורי לחם
חצי קופסה גבינה לבנה 5%
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
1 ביצה
1 שן שום כתושה או אבקת שום מה שאוהבים
מעט אגוז מוסקט
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
מכינים את הפטריות למילוי, מסירים את הרגל ומסירים פירורי אדמה אם יש על הפטריה.
מערבבים את כל חומרי המילוי, מניחים ל5 דקות לאיחוד וספיגה.
מסדרים את הפטריות בתבנית על גבי נייר אפיה משומן בתרסיס שמן.
ממלאים בכף את הפטריות, אפשר לפזר מעל עוד מעט גבינה צהובה.
אופים 15 דקות בחום 230 מעלות.
אם נשארת בלילה, אפשר לשים בכוסית של מאפין ולאפות כמו פשטידה.
כמו בכל ארוחה – חשוב ללעוס היטב, לאכול בנחת בלי לחץ, ולא לבלוע חתיכות פטריה גדולות על מנת למנוע מצב של חסימת מעיים.