- זמן הכנה: 15 דקות | זמן בישול: שעה
- רמת קושי: קל
- מתאים לשבוע שני
חומרים לסיר בינוני – 5 מנות
לקט פטריות שאוהבים
שמפיניון
פורטבלה
יער
שימגי
בצל גדול קצוץ דק
שום כתוש
אגוז מוסקט
מלח
פלפל לבן
מעט יין לבן לבסיס
ציר עוף או מים עם אבקת מרק שאוהבים.
מעט אבקת מרק פטריות לחיזוק הטעם
אופן ההכנה
בסיר מחממים 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ ולאחר מכן מוסיפים שום ואת הפטריות הקצוצות.
מקפיצים עד שהפטריות מגירות נוזלים.
מוסיפים כחצי כוס יין לבן (האלכוהול מתאדה, זה רק בשביל הטעם)
מתבלים לפי הטעם שלכם
מוסיפים מים רותחים כ 3 כוסות
מנמיכים את האש לבישול של כ 30 דקות.
טוחנים בעזרת בלנדר מוט למרקם שאוהבים – טחון גס או דק.
מוסיפים מים אם צריך.
טועמים ומתקנים תיבול מלח או תבלינים.
בשלבים מתקדמים יותר – שבוע 4 והלאה:
אפשר להוסיף מעט גרעיני דלעת או חמניה קלויים מעל.
אפשר להקרים עם מעט שמנת מתוקה
אפשר להוסיף גבינה צהובה מגורדת כחלבון
אפשר לשלב קוביות של חזה עוף במעטפת מהמתכון המפורסם באתר.
אפשר להעשיר את המרק בקוביות קטנות של ערמונים שיהיה מרקם לעיס.