מרק נהדר לתקופת ההחלמה בשבוע השני לניתוח, מלא ערכים תזונתיים קליל ומשביע. מקל הלחם מומלץ רק משבוע 6 לניתוח 🙂
- זמן הכנה: 15 דקות | זמן בישול: שעה
- רמת קושי: קל
- מתאים לשבוע שני
חומרים לסיר גדול – 6 מנות
2 בטטות בינוניות קלופות וקצוצות לקוביות.
2 קישואים בינוניים קלופים וקצוצים לקוביות
1/2 כוס מיץ תפוזים
מעט כורכום
מעט חוויג' למרק
מלח
מעט אבקת מרק עוף או כל טעם שאוהבים (לא חובה)
שדרוגים:
מעט ג'ינגר מגורד טרי
מעט שמן שומשום
אופן ההכנה
בסיר מניחים את הירקות הקצוצים
חצי כוס מיץ תפוזים ו 3 כוסות מים
מביאים לרתיחה
מוסיפים את התבלינים ומנמיכים את האש עד לריכוך מלא של הירקות.
כ 30 דקות על אש נמוכה.
טוחנים בעזרת בלנדר מוט למרקם שאוהבים – טחון גס או דק.
מוסיפים מים אם צריך.
טועמים ומתקנים תיבול מלח או תבלינים.
בשלבים מתקדמים יותר – שבוע 4 – אפשר להוסיף מעט גרעיני דלעת קלויים מעל.
אפשר לשלב קוביות של חזה עוף במעטפת מהמתכון המפורסם באתר.
אפשר להעשיר את המרק בקוביות קטנות של בטטה שיהיה מרקם לעיס