- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מתאים לשבוע רביעי
חומרים
רכיבים:
1 קופסה גבינה לבנה 250 גר' 5% שומן
3 ביצים
1 קופסה קוטג' 5% שומן
1 יוגורט 3%
2 כפיות מיונז
1 כוס גבינה צהובה מגוררת – כ 100 גרם.
1/2 כוס קמח תופח
מלח, פלפל, מעט אגוז מוסקט לפי הטעם.
אפשר להוסיף – טבעות זיתים או תירס לפי הטעם (תירס רק בחודש 3 אחרי הניתוח…)
אפשר להוסיף קוביות גבינת פטה.
אופן ההכנה
גבינות מספקות לנו חלבון בשלבים הראשונים בתהליך כאשר המערכת שלנו עוד מנסה להתאפס וצריך לאכול מאכלים רכים ומלאים בחלבון.
נחמם תנור ל 180 מעלות.
נכין תבנית שקעים ועטרות נייר.
מערבבים את כל החומרים יחד בקערה.
יוצקים לתבניות אישיות או עטרות נייר.
אופים בחום 180 מעלות כ 25 דקות עד שמשחים מעט.
ניתן לקשט עם קוביות של גבינה בולגרית, מעט קצח או עירית קצוצה.
להגיש עם יוגורט 3% טבעי ולהנות
כמו בכל ארוחה – חשוב ללעוס היטב, לאכול בנחת בלי לחץ, ולא לבלוע חתיכות מזון גדולות על מנת למנוע מצב של חסימת מעיים.