מאפינס בטטה – פשטידות בטטה אישיות וטעימות שאפשר לאכול כבר בשבוע ה 5 לאחר הניתוח.
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מתאים לשבוע חמישי
חומרים
רכיבים:
1 בטטה גדולה מגורדת בפומפיה
2-3 ביצים
1 קופסה קוטג' או גבינה לבנה
1/2 יוגורט 3%
2 כפיות מיונז
1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת
1/2 כוס קמח תופח
מלח, פלפל, מעט אגוז מוסקט לפי הטעם.
אופן ההכנה
בטטה הינה הירק הקל ביותר לעיכול בשלבים הראשונים לאחר הניתוח, בהמשך ניתן להחליף את הבטטה בכל ירק אחר וליצור פשטידות במגוון טעמים.
מערבבים את כל החומרים יחד.
יוצקים לתבניות אישיות (את אלה שבתמונה קניתי בשופרסל, יש להן מכסה וקל לקחת לעבודה) או לתבנית גדולה לחלוקה
אופים בחום 200 מעלות כ 30 דקות עד שמשחים מעט.
ניתן לקשט עם קוביות של גבינה בולגרית, מעט קצח או עירית קצוצה.
להגיש עם יוגורט 3% טבעי ולהנות
כמו בכל ארוחה – חשוב ללעוס היטב, לאכול בנחת בלי לחץ, ולא לבלוע חתיכות מזון גדולות על מנת למנוע מצב של חסימת מעיים.