משלוח חינם לנק. איסוף בקניה מעל 200 ₪
משלוח חינם עד הבית בקניה מעל 350 ₪

משלוח חינם לנק. איסוף בקנייה מעל 200 ₪

משלוח חינם עד הבית בקנייה מעל 350 ₪

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פרופ' אנדרי קידר

Angrei Keidar

פרופ' אנדרי קידר

מומחיות בכירורגיה לפרוסקופית זעירה, ניתוחי בריאטרייה,
כירורגיה אונקולוגית והשתלות.

פרופ׳ קידר הוא מנהל המחלקה הכירורגית, בבית החולים הציבורי אסותא אשדוד.

מומחיות – כירורגיה של השמנה – בריאטרייה.

פרופ׳ קידר מבצע את כל סוגי הניתוחים הקיימים לטיפול בהשמנה חולנית

מעקף קיבה
מיני מעקף קיבה
שרוול קיבה
מעקף תריסריון
סאדי

מומחה לניתוחי תיקון למיניהם: סיבוכים וכשל של ניתוחים קודמים, כגון הסרת ניתוחי טבעת ישנה ומתכווננת, הסרת ניתוחי SRVG,  שרוול קיבה כושל, מעקף קיבה כושל.

הכירורג היחיד עם ניסיון של ביצוע ניתוחים בריאטריים בחולים מושתלי כליה, לבלב וכבד.

שאלות שהופנו אל פרופ' אנדריי קידר ותשובותיו

שלי 050-8323221

michelle@profkeidar.com

הניתוחים מתאימים לאנשים שמסת הגוף שלהם (BMI) היא מעל 35. אלה אנשים שמוגדרים "סובלים מהשמנת־יתר חולנית". 

מי שה־BMI שלהם הוא 40 ויותר הופכים באופן אוטומטי מועמדים לניתוח בריאטרי, אך זאת, כמובן, בכפוף לשיקול דעת רפואי ולהמלצת הצוות המטפל.

מי שה־BMI שלהם הוא 35 ויותר מתאימים לניתוח אם הם סובלים מסיבוך אחד או יותר של השמנת־יתר חולנית כמו לחץ דם גבוה, סוכרת, מחלות לב, מחלות ריאה והפרעות נשימה כמו דום נשימה בשינה – אך גם זאת בכפוף לשיקול דעת רפואי ולהמלצת הצוות המטפל. ישנם מצבים רפואיים נוספים כמו דלקת מפרקים, כאבי גב תחתון ודיכאון שמחייבים המלצת רופא שייקבע האם המועמד מתאים לניתוח.

בישראל בוחנים כעת באופן ניסיוני, האם ניתוחים בריאטריים מתאימים גם לבעלי BMI שבין 30 ל־35 שסובלים מסוכרת שלא ניתן לאזן בתרופות ומי שכשלו בעבר בניסיונות לרדת במשקל באמצעות טיפול רפואי ותזונתי. עם זאת חשוב לדעת: הניתוחים הבריאטריים למי שה־BMI שלהם הוא בין 30 ל־35 אינם כלולים בסל הבריאות, והתשלום עבורם הוא מכיסם הפרטי של המטופלים.

ניתוחי בריאטריה אינם מתאימים למי שסובלים ממחלה מטבולית או אנדוקרינית ידועה שגורמת להשמנת־יתר ושניתנת לטיפול באמצעות תרופות.

ניתוחים בריאטריים כרוכים בסיכונים, ועל המועמד לניתוח להבין היטב את כל הסיכונים לפני קבלת ההחלטה על ניתוח.

ערכי BMI תקינים נעים בין 19 לֽ־25. אדם שה־BMI שלו הוא מתחת ל־19 מוגדר "סובל מתת־משקל"; אדם שה־BMI שלו הוא בין 25 ל־30 מוגדר "סובל ממשקל עודף", מי שה־BMI שלו הוא בין 30 ל־35 מוגדר "סובל מהשמנה", ואם ה־BMI שלו הוא מעל 35, הוא מוגדר, כאמור, "סובל מהשמנת־יתר חולנית".

השמנת־יתר חולנית היא מצב רפואי שעלול לגרום למחלות קשות שפוגעות הן בגוף והן בנפש. הכוונה היא למחלות כמו סוכרת, היפרליפידמיה (יתר שומנים דם), לחץ דם גבוה, דום נשימה בשינה, מחלות לב, אירוע מוחי, אסתמה, כאבי גב תחתון, מחלות ניווניות במפרקים נושאי משקל, סוגי סרטן מסוימים, דיכאון ובעיות פריון אצל נשים ואצל גברים. אלה מחלות שפוגעות קשות באיכות החיים ומקצרות באופן משמעותי את תוחלת החיים.

גישות רבות מוצעות כיום לטיפול בהשמנת־יתר, ובהן דיאטה דלת קלוריות, תרופות, טיפולים פסיכולוגיים שמטרתן לחולל שינויים בהתנהגות ופעילות גופנית. עם זאת, הגישה היחידה שהוכח כי היא אפקטיבית לאורך זמן לטיפול בהשמנת־יתר חולנית היא ניתוח בריאטרי.

ב־1991 קבע מכון הבריאות הלאומי של ארה"ב (NIH) כי חולים שסובלים מהשמנת־יתר חולנית יכולים להיות מועמדים לניתוח בריאטרי כדי לטפל בבעייתם. בישראל כלולים הניתוחים הבריאטריים בסל הבריאות, וכל מי שעומד בקריטריונים זכאי לעבור ניתוח בריאטרי במימון מלא של קופת החולים.

 

לפני ניתוח בריאטרי יש לעשות סדרת בדיקות כדי לקבוע את מידת ההתאמה לניתוח:

1. בדיקות הורמונליות לשלילת קיומה של בעיה הורמונלית הגורמת להשמנה.

2. אק"ג וצילום חזה.

3. בדיקת תפקודי ריאות.

4. צילום קיבה או גסטרוסקופיה.

5. אולטרסאונד בטן.

6. בדיקות דם כלליות.

7. הערכה פסיכיאטרית (במקרים מסוימים).

8. הערכה תזונתית.

9. ייתכנו בדיקות נוספות בהתאם למצבו הרפואי של המועמד לניתוח ולפי שיקול דעתו של המנתח.

יום לפני הניתוח יש להגיע לבית החולים כדי לעבור הליך קליטה, לעשות בדיקות דם ולהיפגש עם המרדים. אל בית החולים יש להגיע עם התוצאות של כל הבדיקות שנעשו עד לאותו היום לקראת הניתוח הבריאטרי. עד הצהריים ניתן לאכול מזון דל תאית – ללא ירקות ופירות – מהצהריים מותר לשתות בלבד ומחצות הלילה יש להיות בצום מלא. אין צורך באשפוז בבית החולים בלילה שלפני הניתוח.

בבוקר הניתוח מתקינים עירוי תוך־ורידי המשמש להזלפת נוזלים ולמתן תרופות במהלך הניתוח ולאחריו. כמו כן מקבלים לפני הניתוח תרופות לדילול דם ואנטיביוטיקה. על הרגליים נועלים מגפיים פנאומטיים שמיועדים להזרים דם ברגליים כדי למנוע היווצרות קרישי דם.

 

כיום נעשים בישראל חמישה ניתוחים בריאטריים לטיפול בהשמנת־יתר:

1. טבעת מתכווננת – Laparoscopic Adjustable Gastric Banding

2. מעקף קיבה – Laparoscopic Roux-en-Y Gastric Bypass

3. מיני מעקף קיבה – Mini gastric bypass

4. שרוול קיבה – Laparoscopic Sleeve Gastrectomy

5. מעקף תריסריון  – Laparoscopic Biliopancreatic Diversion

 

כל הניתוחים הבריאטריים נעשים בשיטה הלפרוסקופית, זאת אומרת בניתוח ללא פתיחת הבטן: דרך חמישה-שישה פתחים קטנים בדופן הבטן מחדיר המנתח מצלמה זעירה שמשדרת תמונות וידאו המוקרנות על צגים ומראות למנתח תמונה מוגדלת של הקיבה ושל האיברים האחרים שבבטן. נוסף על כך מוכנסים דרך הפתחים מכשירים מיוחדים המיועדים לביצוע הניתוח. לניתוחים בשיטה הלפרוסקופית יש כמה יתרונות בולטים:

• יש פחות סיבוכים כלליים (כמו דלקת ריאות וטרומבוזיס).

• יש פחות סיבוכים בפצעים שנגרמים מהניתוח; לא נוצרים בקעים בחתך הניתוח.

• יש פחות כאבים מיד לאחר הניתוח.

• משך האשפוז לאחר הניתוח קצר יותר.

• ניתן לחזור מהר יותר לעבודה.

• התוצאות יפות יותר מהבחינה הקוסמטית.

 

הסיבוכים המשמעותיים בטווח הקצר לאחר ניתוחים לקיצור קיבה הם דלף או דמם מנקודת החיבור של המעקף או מקו החיתוך בניתוח שרוול (אלה מתרחשים ב־2%-1% מהניתוחים), חסימת מעי (כ־3%) וכיב פפטי (אולקוס) (כ־3%), פגיעה באיברים סמוכים לאזור הניתוח, זיהום בחלל הבטן ובפצע.

ייתכנו גם סיבוכים כלליים שעלולים להתלוות לכל ניתוח: דלקת ריאות, זיהום בדרכי השתן, התפתחות קרישי דם ותסחיפים ריאתיים. עם זאת יש להדגיש שכל הסיבוכים האלה הם נדירים יחסית.

שיעור התמותה לאחר ניתוחים בריאטריים הוא 0.5%.

בטווח הארוך יותר קיימת סבירות גבוהה שיתפתחו חסרים תזונתיים עקב האפקט של תת־ספיגה שנוצר בעקבות הניתוח.

לאחר הניתוח חוזרים בדרך כלל למחלקה עם נקז המחובר לבטן. את הנקז בבטן מוציאים כבר למחרת הניתוח.

כבר בערב הראשון שלאחר הניתוח מבקשים מהמנותח לרדת מהמיטה ולשבת בכיסא כדי למנוע תסחיף ריאתי, שהוא אחד הסיבוכים המסוכנים של הניתוח.

ביום הראשון לאחר הניתוח נשלח המנותח לעשות צילום בליעה שמטרתו לוודא שאין דלף או חסימה באזור הניתוח. אם עולה מהצילום שהכול תקין, אפשר להתחיל לשתות. המנותח נדרש לבצע תרגילי נשימה, לקום מהמיטה ולהתהלך במחלקה מעט כמה פעמים במשך היום.

הכאבים לאחר ניתוח לפרוסקופי הם בדרך כלל קלים, אך ישנם חולים שזקוקים לתרופות לשיכוך כאבים. במקרה הצורך יש ליטול משככי כאבים נוזליים בלבד כגון אופטלגין בטיפות.

חזרה לשגרת פעילות צפויה כשבוע עד שבועיים לאחר הניתוח.

בחודש הראשון לאחר הניתוח יש להקפיד על תזונה נוזלית־דייסתית רכה ועל נטילת מולטיוויטמין בהתאם להנחיות שמקבלים מהדיאטנית לפני השחרור מבית החולים. כחודש ימים לאחר הניתוח ניתן לחזור בהדרגה לתזונה רגילה.

יש להקפיד על לעיסה טובה, על אכילה איטית ועל אכילת ארוחות מסודרות. המלצות בנוגע לתוספות ויטמינים ניתנות בהתאם לניתוח שנעשה ולתוצאות של בדיקות הדם.

 

בחודש הראשון ישנה ירידה מהירה במשקל – בממוצע בין 5 ק"ג ל־15 ק"ג. לאחר מכן קצב הירידה מתמתן ועומד על 1-0.5 ק"ג בשבוע. הירידה נמשכת כשנה עד שנה וחצי לאחר הניתוח.

יש לזכור שהצלחת הניתוח תלויה מאוד במאמץ של המנותח, בשיתוף הפעולה שלו ובמשמעת העצמית שהוא מפגין. שום ניתוח אינו מבטיח הצלחה של 100% בכל המנותחים. ישנם מקרים נדירים שבהם לא מושגת ירידה במשקל לאחר הניתוח.

 

אלה הם שיעורי ההצלחה של הניתוחים השונים לקיצור קיבה בחלוף שנה-שנתיים ממועד הניתוח (ההגדרה להצלחה היא שהמטופל איבד יותר מ־50% מעודף המשקל שלו):

1. טבעת מתכווננת – 50%

2. מעקף קיבה – 95%

3. מיני מעקף קיבה – 97%-95%

4. שרוול קיבה – 95%-90%

5. ניתוחי מעקף תריסריון  – 97%-95%

לאחר שנה-שנתיים ישנה בדרך כלל עלייה של כ 10% במשקל. את מידת העלייה – ובכך גם את מידת ההצלחה של הניתוח לטווח הארוך – קובעים גורמים שונים, ובהם סוג הניתוח שנעשה וההתנהלות היומיומית של המנותח.

 

אם הניתוח משיג את יעדו, ולאחר זמן קצר נרשמת ירידה של ממש במשקל, עולה מיד אתגר חדש: לשמור על ההישג הזה לתמיד. לשם כך אסור למנותח להסתמך רק על הניתוח, אלא עליו לאמץ אורח חיים חדש: להקפיד על איזון בין כמות הקלוריות שהוא צורך ושהוא מוציא מדי יום. הדרך לעשות זאת היא להקפיד על תזונה נכונה ועל פעילות גופנית.

כדי לסייע למנותח להגיע למשקל הגוף האידיאלי ולשמור עליו מומלץ להיעזר בצוות רב־מקצועי שכולל נוסף על הכירורג גם דיאטנית ופסיכולוגית. רצוי שהליווי של הדיאטנית ושל הפסיכולוגית יתחיל לפני הניתוח ויימשך זמן רב אחריו.

נוסף על כך יש להקפיד על מעקב רפואי צמוד. לאחר השחרור מבית החולים יש להגיע למעקב סדיר במרפאה הכירורגית אצל הרופא המנתח. אם הכול תקין, מתקיימות ביקורות המעקב 10-7 ימים לאחר הניתוח ולאחר מכן במרווחים הולכים וגדלים: חודש, 3 חודשים, חצי שנה ושנה לאחר הניתוח. לאחר שנה יש לעשות את הביקורת פעם עד פעמיים בשנה.

לאחר ירידת משקל משמעותית קיימת תופעה של עודף עור בבטן, בירכיים ובזרועות. היקף התופעה תלוי בגיל המנותח ובתכונות המולדות של עורו, ולא ניתן לנבא מראש את היקפה. את עודפי העור ניתן להסיר בניתוח פלסטי.

אצל חלק מהמנותחים שלא מקפידים על נטילת תוספי ויטמינים ומינרלים עשויה להופיע נשירת שיער, נטילת ויטמינים ומינרלים באופן סדיר מונעת ומפחיתה למינימום תופעה זו.

 

שאל/י את פרופ' אנדריי קידר שאלה

ארכיון לייבים עם פרופ' אנדרי קידר

פוסטים נוספים מקטגוריה זו שיעניינו אותך

רעבים ומנשנשים – שובע רעב וברקס

תכל'ס כל ההתנהלות וההתנהגות הלא תקינה שלנו בנושא האכילה לאחר ניתוח מיני מעקף מגיעה לרוב מהראש השמן והקושי לשנות הרגלי אכילה שרדפו אותנו שנים על גבי שנים, בעקבות לחץ בעבודה, לחץ עם הילדים, לחץ שגרתי יום יומי, הרגלים, התנהגות, דרך חיים, אחריות אישית, וכו' וכו'.

קראו עוד »

כל המידע שלנו...
בשבילכם!

נשמח לצרף אתכם למשפחת בריאמקס.

הירשמו כאן כדי לקבל עדכונים והטבות, קופונים למוצרים חדשים, מבצעים מיוחדים, פרסומים חדשים בגלריית המומחים ובמרכז המידע ועוד ועוד…

אפליקציית בריאמקס אינה פעילה - כרגע אין לנו מענה טכני לצערנו.
אנא הסירו את האפליקציה ובצעו הזמנה מאובטחת כרגיל בחנות באתר בריאמקס.

לקוחות יקרים משלוחים מתבצעים בכל הארץ. לרגל המצב ייתכנו עיכובים מפעם לפעם אנחנו כאן למתן מענה בוצאפ ובבוט, אנא הבנתכם.

  • אנא סבלנות – במצב מלחמה חסרים נהגים וזמני האספקה מתארכים.
  • בנוסף ניתן לרכוש את המוצרים בנקודות ההפצה שלנו בתי טבע ובתי מרקחת ברחבי הארץ. 
    קישור לנקודות ניתן למצוא באתר תחת צור קשר. 
    https://barimax.co.il/contact-us/
ענת שניאורסון

ענת שניאורסון

בדרך כלל עונה מיד

אנו סגורים כעת. נשמח לענות בשעות הפעילות

ענת שניאורסון

שלום רב,

צוות בריאמקס באמצעות בריא בוט ישמח לתת לך מענה ראשוני מהיר ותיעוד לכל פניה.

אנחנו מחוברים ומטפלים באהבה

בכל פניה.

WhatsApp צריכים עזרה?
דילוג לתוכן